Alphavill ”Lyra”

SE63260/2021
Mamma: SE14391/2019 Yazzpeak's Bella Notte
Pappa: SE37216/2019 Astrospring's Triton


Lyra är en engelsk springer spaniel och den huvudsakliga anledningen till att vi valt att starta Segernos kennel, snällare och trevligare hund är svårt att hitta och vi vill gärna fortsätta avla och behålla hennes linjer hemma hos oss och i kenneln. Vi anser henne både ha mentaliteten, hälsan och utseendet som vi vill fortsätta avla på. Lyra är en trygg, lugn och försiktig tjej med ett stort hjärta som älskar alla hon känner.

 Hon är enkel att ta med sig överallt, finner sig i allt och är supersnäll med både barn och andra hundar. Trots stort lugn inne är hon arbetsvillig och älskar att hitta på saker ute. Hon är positiv och alltid arbetsvillig när man tränar med henne. Hon visar stort intresse för fågel och funkar bra som stötande hund och på viltspår där hon är noggrann och metodisk. Hon är en mycket rastypisk springer både till utseendet och i mentalitet där hon har den naturliga följsamheten man önskar. Hon älskar att reta ”brorsan” Cello och sno alla hans älskade tennisbollar och att hänga med matte i stallet.


HD: B
ED: O
Ögonlysning: UA
BPH: Genomförd med skott
Viltspår: Godkänt anlagsprov 2023
Exteriörbedömning: Excellent
Övrigt: DAMS testad fri

Valpar efter Lyra kommer passa perfekt som aktiva familjehundar, för dem som vill hålla på med utställning och/eller spanieljakt och viltspår. Lyra har fått sin första kull 2024-03-22, 7 små valpar.